Читај ми!

Солидарност, шта то беше

Ексклузивно из бечке галерије Кунстхале, извештавамо о поставци ''Ниједан осећај није коначан''. Изложба о обнови Скопља, после земљотреса 1963. године, уметничким средствима разрађује идеју како је некада цео свет градио један град, а сада гледа рушење стотину градова.

До краја јуна, у Галерији науке и технике САНУ, постављена је изложба 10. Међународног салона пејзажне архитектуре. Каква су нова дизајнерска решења уређивања различитих простора, каква је зелена инфраструктура у нашим градовима, а каква у свету, нека су од питања за госта Културног дневника, члана Савета Салона Андреју Тутунџића.

У Београду, на новом целовечерњем анимираном филму ''Сељаци'', филмској адаптацији истоименог романа пољског нобеловца Владислава Рејмонта, ради ауторски тим који је потписао и остварење ''С љубављу, Винсент''.

Фемиксета је осмишљена како би афирмисала женску креативност и једина је компилација у региону која се бави промоцијом кантауторки.

У Галерији легату Милице Зорић и Родољуба Чолаковића је постављена изложба ''Портрет планине'' Кристине Бењоцки, ауторке која последњих петнаестак година истражује потенцијале уметности, када је реч о осветљавању заборављених историјских тема.

Иностране филмске продукције интензивно снимају у Србији.

У Београду је завршено снимање филма ''Хитвумен''. Продукција је америчка, ауторска екипа - српска.

У емисији и о другим догађајима из света културе и уметности.

Уредник Снежана Стаменковић Јојић
Монтажер Милош Ачански
Реализатор Сања Реџић

 

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво