Читај ми!

Биро

Критичари је упоређују са чувеном серијом Жица (The Wire), а најстарији француски дневни лист Ле Фигаро је назива најбољом француском серијом у историји. Узбудљиви трилер – Биро (The Bureau, 2015)

Серија прати француског обавештајца Гиљома, кодног имена Малотру, цењеног и талентованог шпијуна, који се враћа у Париз након шестогодишње тајне мисије у Сирији. Покушава да заборави свој тајни идентитет, да успостави поново контакт са ћерком и бившом женом, прилагоди се пословима и атмосфери у Служби, која га непрестано прати. Такође има задатак да обучи младу агенткињу за тајне задатке у Ираку, и истражи случај агента који је нестао у Алжиру, због чега су све њихове тајне мисије угрожене.

Малотру је за време боравка у Сирији развио осећања према Надији, лепој, али и удатој професорки историје. Кад сазна да је Надиа у Паризу, прекрши протокол и оживи свој тајни идентитет како би се нашао с њом – и ту све креће наопако.

Серија је инспирисана сведочанствима бивших шпијуна-илегалаца, који су на специјалним дугогодишњим мисијама живели под лажним идентитетом на подручијима од великог интереса за земљу, пре свега у Северној Африци и на Блиском Истоку. Њихов задатак је био да прате ситуацију у тим подручијима, стварају нове контакте и доушнике, тако да их нико никада не открије. Да би постали илегалци подвргнути су тренинзима на којима су вежбали издржљивост под притиском испитивања и застрашивања, како би увек и свуда могли да сачувају своју илегалу. Оно што је посебно хваљено у вези са серијом су јединствена прича, одличан темпо и реалан приступ, за шта се највише може захвалити глумачким бравурама и добром сценарију.

Серију је режирао Ерик Роцхант, док тајног агента Малотруа глуми француски глумац и редитељ Метју Касовиц.

Поред позитивних критика прва сезона освојила је и неколико престижних награда у Француској, док је друга сезона проглашена за најбољу и најгледанију серију у Француској икада. Гледаоци РТС-а имаће прилику да погледају свих пет подједнако успешних и популарних сезона ове напете серије.

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"