Читај ми!

Србија на политичкој раскрници

Протести против насиља одржавају се у Београду и на северу Косова, шта им је заједничко и какве последице би могли  да имају по државу и друштво.

Месец дана прошло је од првих протеста против насиља подстакнутих масовним убиствима у основној школи "Владислав Рибникар“ и Дубони и Малом Орашју код Младеновца, а број грађана који се на њима окупља уважавају сви политички актери у Србији.

Истовремено, на северу Косова и Метохије протестују Срби незадовољни намером приштинских власти да им  наметну градоначелнике општина за које нису гласали. И ти протести уважени су од политичких актера, што у овом случају подразумева и међународну заједницу.

Утичу ли ови протести један на други и како, могу ли власт и опозицији у Србији да пронађу компромис, да ли су захтеви грађана и дела опозиције легитимни и оствариви, могу ли довести до пада владе?

О овим и другим питањима која су се наметнула на политичкој сцени Србије у емисији "Таковска 10“ разговарају политички аналитичари Ђорђе Вукадиновић, Дејан Вук Станковић и Бојан Клачар.

Емисију уређује и води Зоран Станојевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво