Читај ми!

Дечје београдско пролеће 2023 – Породица шта је то, може ли ми рећи ко?

Дечје београдско пролеће и ове године изродиће десет оригиналних композиција за децу и изводиће их наши реномирани музичари и извођачи: Сергеј Ћетковић, Тијана Дапчевић, Жељко Васић, Ивана Петерс, Зое Кида и други. Будите са нама у суботу, 10. јуна 2023. године у 12.05ч на Првом програму Телевизије Србије, јер ће нас на занимљив начин кроз нове нумере водити – Констракта!

Дечје београдско пролеће, као фестивал музике за децу, настало је давне 1972. године. Фестивал је потекао из тадашњег Дома пионира, садашњег Дечјег културног центра Београда, конкретно из манифестације "Сусрети четвртком" и на иницијативу Донке Шпичек. Управо су за овај значајни фестивал компоноване многе познате песме за децу, као што су "Заклео се бумбар", "Слон лепотан дондолан", "Лако је пруту" и многе друге.

Фестивал је у неком моменту угашен, али је обновљен 2016. године и те године нису компоноване нове песме за децу, већ су се старе песме изводиле у новим аранжманима. Већ следеће године наставило се са старом праксом и сваке године фестивал изроди прегршт нових оригиналних песама за децу.

Песме за децу изводе одрасли извођачи и хорови деце. Ове године имаћемо прилике да чујемо Ивана Михаиловића, Зое Кида, Јелену Томашевић, Бранка Коцкицу, Ивану Петерс, Нигора, Тијану Дапчевић, Сергеја Ћетковића, Жељка Васића и Слађану Мирковић, која ће нас упознати са светским одбојкашким шампионкама.

Тема овогодишњег фестивала је породица... О тој теми ће жучно полемисати и шалити се Ана Ђурић Констракта и Трифун Маринковић, а кроз историју фестивала водиће нас Леонтина Пат и Дарија Јакшић.

Смејте се и певајте са нама у суботу, 10. јуна у 12.05ч на Првом програму Телевизије Србије!

Уредница и сценаристкиња је Јелена Попадић Сумић, уредница фестивала Леонтина Пат, редитељка Милица Солдатовић Микић. Пројекат је реализован у сарадњи РТС-а и ДКЦБ-а, а уз подршку Министарства за бригу о породици и демографију и Града Београда.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи