Читај ми!

Је л' можемо, молим вас, од почетка?

У којој држави се верује да краљ има магичне моћи, где живи жаба-голијат, како се користи банана у производњи какаа и шта су воћне шапице, сазнајте у последњој епизоди "Плаве птице" овог пролећа, у суботу, 3. јуна 2023. године у 12.05ч на Првом програму Телевизије Србије.

Мах по мах крилима, лет по лет, дошли смо до краја још једне пролећне сезоне. Летели смо високо и далеко, сазнавали разне ствари о свету у коме живимо, видели колико је леп и колико је разлога за осмех. Вешто смо решавали ситуације које нису тако добре, али на њих не гледамо као на ситуације које скидају осмехе, већ као мале школе из којих смо извукли закључке и научили како да их превазиђемо.

У новој епизоди, последњој ове године, дешаваће се нешто чудно. Наиме, Осман ће по ко зна који пут пробати да изненади и одушеви Борку, овог пута ружом која ће је дочекати кад се појави. Осман је изгубио из вида да двориште деле са комшијама, које су, рећи ћемо... непредвидиве. Ружу ће узети, ко други, него Госпођа Ж.

Иако је сама направила грешку и прекорачила границу пристојности, неће пропустити прилику да одржи кратко предавање о неким правилима бонтона. Услед неспоразума и хаоса који је Госпођа Ж изазвала, Борка одлучује да ситуацију врати на почетак.

И тако и бива... Ситуација се враћа на сам почетак, ружа је поново на столици... Да ли ће је овог пута наћи Госпођа Ж или Борка, мораћете сами да сазнате тако што ћете погледати епизоду у суботу, 3. јуна 2023. године у 12.05ч на Првом програму Телевизије Србије. Реприза те епизоде је у недељу, 4. јуна у на Другом програму у 9.01ч, а све епизоде налазе се на нашем youtube-kanalu или на платформи rtsplaneta.rs.

Не, не, не брините, куваричица је ту, гусарска посада плови, питалица не изостаје, а трик нас чека на крају. Репризе наших старих епизода можете гледати од 20. јуна на Другом програму сваког радног дана од 9.00ч.

О "Плавој птици“ брину: уреднице Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић, сценаристкиња је Сташа Петровић, редитељ Миодраг Коларић, наши глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, затим наше сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додик Зилџић, музички уредник Добросав Предић, дизајнер тона Срђан Филиповић и многи други.

Лет лет!

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво