Читај ми!

Гост архитекта Братислав Тошковић

На релацији Хелсинки-Београд је већ 35 година Братислав Тошковић, добитник Велике награде архитектуре за животно дело, па је тако и ово издање емисије "ТВ лица као сав нормалан свет", делом снимљено у Финској, а делом у Србији.

Изложба "Даљина која спаја" сумира његов досадашњи рад и приказује неке од најзаначајнијих зграда у Финској које потписује овај Београђанин, а које ће гледаоци имати прилику да виде.

Пре 10 година када је снимана емисија у Хелсинкију, Братислав је говорио о томе како је навикавао на живот на новој дестинацији, како се заљубио у професорку финског језика, представио је ћерку, тада студенткињу која је одлично говорила српски, а данас са дечком радо долази у Београд и док на Лиону седе на степеништу зграде коју је пројектовао њен деда, млади Финац учи наш језик. У разговору о Београду у који се Братислав Тошковић радо враћа, било је сећања на бенд у коме је свирао са Дејаном Цукићем, одрастања и архитектонске школе, али и осећања поноса када је у Финској победила Марија Шерифовић на Евровизији, жељи његових пријатеља да што више сазнају о Србији и остварењу сна да архитектуром, али и Друштвом финско-српског пријатељства споји даљине.

Аутор Тања Петернек Алексић

ТВ лица ... као сав нормалан свет ТВ лица ... као сав нормалан свет

Autor:
Тaтjaнa Пeтeрнeк Aлeксић

„Тв лица …као сав нормалан свет,, је на програму РТС-а десет сезона. За то време око 300 личности из јавног живота показало је да успех и популарност нису успели да их промене. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво