Читај ми!

Стеријино позорје 68. пут

Стеријино позорје, најзначајнији фестивал националне драме, почиње у Новом Саду. Слоган 68. фестивала је "Човечност – успони и суноврати". Стеријино позорје, беседом, свечано отвара редитељ Јагош Марковић. У конкуренцији за награде је осам представа театара из земље и региона.

Завод за заштиту споменика културе града Београда обележава 63 године од оснивања. На Дан Завода и представљање награде која носи име по Јовану Секулићу, пиониру заштите културног наслеђа код нас и оснивачу Завода, о чему говори директорка Оливера Вучковић. У чачанској Градској библиотеци "Владислав Петковић Дис", у оквиру завршних свечаности 60. "Дисовог пролећа", биће отворен Музеј поезије. У емисији и о новом роману Фредерика Бегбедеа "Брана на Атлантику", који је написао у време пандемије, као и о изложби "Сликовни израз" Мире Маодуш. У Дому омладине Београда наступа Делфин, водећи музичар руске алтернативне сцене. У Мосулу је почела последња фаза обнове Музеја цивилизације. У емисији и о другим догађајима из света културе и уметности.

Уредник Снежана Стаменковић Јојић
Монтажер Јована Филиповић
Реализатор Сања Реџић

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво