Читај ми!

Песма Евровизије 2023, финале, пренос

У суботу, 13. маја у 21. час, на Првом програму, у директном преносу из Ливерпула, пратићемо финале 67. такмичења за Песму Евровизије.

Након узбудљивих наступа у полуфиналима, борба за престижну награду трофеј Евровизије се наставља у финалу у којем се такмичи 26 извођача.

Представник Србије, Лук Блек са нумером "Само ми се спава" наступа под редним бројем 5. Са простора бивше Југославије у финале су се такође пласирали и представници Словеније и Хрватске.

Према пропозицијама такмичења, у финале су се аутоматски пласирали чланови такозване "Велике петорке" Немачка, Шпанија, Италија, Велика Британија и Француска, а са њима и прошлогодишњи победник Украјина. Осим њих, у финалу ћемо гледати и слушати представнике Аустрије, Португалије, Швајцарске, Пољске, Србије, Кипра, Шведске, Албаније, Естоније, Финске, Чешке, Аустралије, Белгије, Јерменије, Молдавије, Норвешке, Литваније, Израела, Словеније и Хрватске.

Директан пренос финала "Песме Евровизије" пратите од 21 час на РТС 1, РТС Свет, Радио Београд 1 и преко мултимедијалне платформе РТС Планета.

Коментатор преноса: Душка Вучинић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво