Читај ми!

Како се у пролеће сачувати од крпеља?

Пролеће доноси нове здравствене дилеме зато ћемо се овог викенда у РТС ординацији бавити и таквим темама. На почетку ће причу о својој борби са ендометриозом поделити позната певачица, а гинеколог ће објаснити о каквом се проблему ради, затим ће ендокринолог говорити о све чешћој појави мушких дојки и на крају вас очекује корисна тема- шта треба урадити када се крпељзакачи за кожу.

У првом делу емисије "Моја борба“ бавићемо се гинеколошком темом- ендометриозом (ситуација када унутрашње ткиво материце изађе ван ње). Певачица Марина Тадић откриће како је изгледала борба са овим проблемом, колико јој је тешко пало лечење и како је сада, а гинеколог др Биљана Живаљевић ће разјаснити какви су симптоми ендометриозе, када је неопходна хируршка интервенција и може ли се стање побољшати неким суплементима и природним препаратима.

У "Ординацији“ ће бити речи о гинекомастији тачније појави мушких дојки. Проф. др Срђан Поповић, ендокринолог из УКЦС, ће објаснити када се и код кога јављају мушке дојке, могу ли бити опасан здравствени или су само естетски проблем, какво је лечење могуће и које су анализе неопходне како би се спречиле здравствене компликације.

Пролеће је време крпеља, зато ћемо последњи блок емисије "Корисно“ посветити овом проблему. Сазнаћете како се може спречити ујед крпеља, шта све треба урадити ако овај инсект угризе и како се крпељ правилно вади. Све ће објаснити др Милена Крстић, епидемиолог са ВМА-а.

Аутор и водитељ је Марија Поповић.

Редитељ је Татјана Симић.

 

РТС ординација РТС ординација

Autor:
РТС

Ауторка Марија Поповић нову, осму ТВ сезону отвара уз престижно признање Youtube платформе, за 100.000 пратилаца званичног канала "РТС Ординација". [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво