Читај ми!

Сабор народне музике Србије 2023 - финале

Све је спремно за велико финале 5. Сабора народне музике Србије! Вечерас ћемо сазнати ко су "најбољи од најбољих" овогодишњег издања престижног националног фестивала нове народне музике. У ревијалном програму, уживаћемо уз највеће хитове Светлане Цеце Ражнатовић.

Након одржаног првог и другог полуфинала, чули смо укупно 32 нове композиције народне музике а вечерас ће се у великом финалу за титулу победника и друге награде фестивала надметати 16 финалиста - аутора и извођача..

Водитељке фестивала Сабор народне музике Србије 2023 су Драгана Косјерина, Кристина Раденковић, Јелена Симић и Винка Мариновић.

РТС је омогућио да овогодишње, 5. издање Сабора народне музке Србије, можете пратити уживо од 21 сат, путем телевизије (РТС 1), интернета (сајт РТС-а, платформа РТС планета и РТС Youtube канал) и радија (Радио Београд 1- финале) као и на Првом програму Радио Београда.

Велики тим професионалаца РТС-а обавља завршне припреме за још један незаборавам и импресиван ТВ шоу, аудио-визуелни спектакл - финалне вечери програма 5. издања фестивала Сабор народне музике Србије 2023. Вечерас у 21 сат, у директом ТВ преносу - дочараће вам атмосферу из РТС-овог Студија 8 на Кошутњаку путем 10 телевизијских камера, уз раскошне сценске и светлосне ефекте и врхунски, HD квалитет звука и слике.

О најбољима на 5. Сабору народне музике Србије ће у финалу одлучивати Стручни жири и публика (СМС гласовима), у односу 50:50. Осим награде за најбољу композицију фестивала и награда за друго и треће место, биће додељена признања и најбољима у категоријама: "Најбоља интерпретација", "Најбољи текст" и "Најбољи аранжман". Неког од финалиста Сабора 2023 аудиторијум ће наградити и признањем "Победник публике" (композиција која освоји највише СМС гласова).

Осим титула и признања, најбољима на Сабору народне музике Србије 2023 припашће и вредне новчане награде.

Све учеснике финала Сабора 2023 ће и ове вечери уживо на сцени РТС-овог Студија 8 у Кошутњаку пратити врхунски музичари - чланови два реномирана оркестра: Народног ансамбла РТС-а, под управом Синише Вићентијевића и Саборског оркестра, под управом Зорана Влајића.

РТС је омогућио да уочи финала, у четвртак током дана и све до почетка финала Сабора народне музике Србије 2023, пратиоци могу чути и погледати свих 16 финалиста - 16 композиција, путем званичног Јутјуб канала "РТС Најлепше народне песме".

Током програма финала, за своје фаворите, аудиторијум може гласати слањем СМС порука.

Укупна цена СМС поруке је 36 динара, а са једног броја телефона може се послати 20 порука. РТС ће и овога пута свој део прихода од СМС гласања донирати у хуманитарне сврхе - за акцију Удружења "НУРДОР", и то као допринос обезбеђивању неопходних медицинских апарата и опреме за Kлинику за дечје интерне болести - Ново хемато-онколошко одељење у Нишу.

Сабор народне музике Србије 2023 - финале

четвртак, 27. април у 21.00 - пратите уживо на РТС 1, Радио Београду 1, РТС Планети и Јутјуб каналу "РТС Најлепше народне песме“

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара