Јутарњи програм

Почињемо нови месец у овој години, на реду је април. Ево шта смо вам припремили за првоаприлску емисију:

Иза њега је чеврт века искуства и више од 35 хиљада операција ока. Он је специјалиста офталмологије – офталмохирург, начелник Одељења за офталмологију Северозападног државног медицинског универзитета у Санкт Петербургу и директор Научног и истраживачког центра за микрохирургију ока при државном институту Фјодоров, одељење у Санкт Петербургу. Наш гост за око пола сата Проф. др Тахтаев Јуриј Викторович.

Конфузија, страх и потиснута љутња - тако се укратко може описати тренутно стање код возача на северу Косова, располућених између онога што каже Србија и онога што им се дешава на терену. За неке далеко, наводе, то је само лимена табла на аутомобилу, али за људе на северу Косова је заправо животно питање и већ дуже од годину дана централни камен спотицања. Рок за пререгистрацију возила на северу Косова истекао је јуче. Шта то значи откривамо после 7 у прегледу штампе.

Институт за испитивање материјала, са традицијом дугом скоро стотину година, представља најстарију научно истраживачку институцију у Србији. Ипак, годином настанка Института ИМС сматра се 1948. година, јер су до тада формирани сви институти, заводи и лабораторије, који су 1952. године ушли у састав Института за испитивање материјала Српске академије наука за индустрију и грађевинарство. После пола 8 директор Института говори нам о значају ове институције и њеном реномеу у свету.

Гледали смо га као симпатичног Столета у серији "Лако је Ралету", пре тога у филму и серији "Вера" где је тумачио сасвим другачији лик суровог мајора Радовића. Припрема нове улоге у позоришту, али и гаји и винову лозу, прави ракију. О свему томе, глумац Александар Срећковић Кубура, после пола 9.

Композитор и гитариста Владан Вучковић Паја, стални члан бенда Здравка Чолића и "Пилота", представио је на свом јутјуб-каналу више од 30 ауторских композиција, са његовог новог албума "Паралеле". За разлику од претходних албума, на којима су песме углавном биле инструменталне, на "Паралелама" се Паја нашао и у улози певача. Како је дошло до тога открива нам пред крај данашње емисије.

Уредник емисије је Александар Туцаковић, а пред камерама ће бити Оливера Перковски!


Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво