Милов политички крај или васкрснуће?

Након првог круга избора у Црној Гори, актуелни председник и лидер ДПС-а Мило Ђукановић је оптимиста.

Рекао је да је добио највише гласова после првог круга, али да још постоје резервоари гласова који нису искоришћени. У кампањи је био у иностранству, очекује гласове дијаспоре, говори да је његов противкандидат Јаков Милатовић "агент српског света и клеронационалистичке клике“, а да је он једини бранилац грађанске Црне Горе која је настала на референдуму 2006. године.

Његов противкандидат, један од лидера Покрета "Европа сад“ Јаков Милатовић управо Ђукановића оптужује за све поделе које постоје у црногорском друштву, говори да је Ђукановић на власти откад је он имао три године и да политику у Црној Гори памти кроз њега. Уверен је у његов политички крај.

Мило Ђукановић на власт је дошао после Антибирократске револуције, као један од тројице "младих, лијепих и паметних“, заједно са Светозаром Маровићем и Момиром Булатовићем. Од те тројице једини је у политици до данас остао он. И на власти. Више од три деценије најјача је политичка фигура црногорске политичке сцене, али и најдуговечнији европски државник који је каријеру почео пре пада Берлинског зида.

На основу првог круга избора, аналитичари закључују да је на анти-ДПС полу 60 одсто бирача, а на страни Мила Ђукановића 40 одсто. Ђукановић каже да ништа није готово, а Јаков Милатовић мора да мотивише све гласаче који су гласали против Ђукановића у првом кругу да сада глас дају њему.

Да ли се завршава више од три деценије дуга политичка каријера Мила Ђукановића? Или су Ђукановића аналитичари прерано отписали? Шта би донела победа Јакова Милатовића за председника Црне Горе? И како то може да утиче на односе са Србијом.

Аутор и водитељ: Стеван Костић

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво