Културни дневник

“Сергеј Рахмањинов  у времену које нестаје” назив је тродневног програма организованог у Београду поводом 150 година од родјења и 80 година од смрти великог руског композитора, диригента и пијанисте.

На програму 70. Мартовског фестивала вечерас је светска премијера документарног филма "Непобедиви ум“ редитеља Зорана Амара који већ годинама живи и ради у Америци.

Поводом Дана Факултета ликовних уметности у Београду отворена је изложба која је замишљена као просторно-временски дијалог између изабраних дела некадашњих и садашњих професора овог факултета.

У оквиру месеца Франкофоније Завод за проучавање културног развитка организовао је конференцију посвећену односу стрипа и књижевности на којем учествују наши најзначајнији стрип аутори, сценаристи, издавачи и теоретичари стрипа.

“Двојност портрета“, назив је изложбе академског сликара Славка Крунића у Модерној галерији у Ваљеву. Из приватних колекција одабрано је тридесет до сада неизлаганих уља на платну и објеката.

У покрајини Шанси на југозападу Кине, откривени су нови локалитети на којима су пронадјене фигуре ратника од теракоте, настале пре више од 2000 година.

Гост Културног дневника је Ненад Филиповић, ректор Универзитета у Крагујевцу поводом новог студијског програма "Филм, култура и аудиовизуелно стваралаштво".

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Марија Миљевић Рајшић

Монтажа: Бранислав Поповић

Реализатор: Сања Реџић

 

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво