Развод

Како балон пукне од обичне коре од наранџе, ко једе бријани лед, чиме се храни паун и шта повезује зубе и сликање, сазнајте у новој епизоди "Плаве птице“ у суботу, 1. априла у 12:09ч на Првом програму Телевизије Србије.

Неслагања некад доведу до тога да људи изаберу да се више не виђају и не комуницирају међусобно. Али, то некада има последице и на друге људе, ни криве ни дужне. То се, на пример, догоди када се разведу мама и тата.

Слична ситуација догађа се у плавоптичастом дворишту. Борка и Госпођа Ж долазе до сукоба и почињу да се боре коме више припада Осман. Опседнуте својим циљевима и свађама, оне уопште не узимају у обзир како се он осећа и стављају га у ситуацију да мора да бира. А он не жели да бира, жели да настави да живи нормално. Да ли ће у томе успети? Погледајте и научите како ствари могу да се одвијају.

У целој тој гунгули, Осман и Борка успеће да оду на Хаити, где се плеше меренге и посебну посластицу представља бријани лед. Куваричина банановца не зна да ли се каже зависна или завистна, али Госпођа Ж то сигурно зна. А гусарска посада, увек и освему зна највише и овог пута своје знање о пауновима дели са свима.

Будите са нама у суботу 1. Априла у 12:09ч. Место вам је добро познато: Први програм Телевизије Србије. Реприза може да се погледа у недељу, 2. априла у 9.05ч на Другом програму или на нашем youtube-kanalu или на платформи rtsplaneta.rs.

О "Плавој птици“ брину: уреднице и сценаристкиње Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић, редитељ Миодраг Коларић, наши глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, затим наше сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додик Зилџић, музички уредник Добросав Предић, дизајнер тона Срђан Филиповић и многи други.

Лет лет до следеће суботе у 12 и 9!

 

 

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара