Дан Српског народног позоришта

Данас је најстарији српски професионални театар обележио 162 године постојања, свечаном академијом, уручењем годишњих награда и признања и премијером опере Евгеније Оњегин. Јубиларни, 70. Београдски фестивал документарног и краткометражног филма отворен је у Дому омладине.

Наш најстарији филмски фестивал почео је доделом награда за животно дело и пројекцијом берлинског победника, документарца  "На броду Адаман".

У Културном дневнику говоримо и о 45. Салону архитектуре, представљамо најновију књигу Јуа Несбеа "Крвави месец", а у рубрици "Свет" наша тема је естонски Музеј забрањених књига и цензурисана и аутоцензурисана дела из свих делова света. Гост Кумтурног дневника је Зденко Колар поводом првог албума "Суперхерој".

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија… Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Драгана Пантић
Реализатор Маја Мандић
Монтажер Стеван Чворовић

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено