Србија са Пиксијем - Европско сад

О две последње утакмице репрезентације и трећој години селектора Драгана Стојковића

Синоћ су и Србија и Црна Гора гледале у Стадион под Горицом - једни су пратили спорт, други све око спрота, повезујући чак и ситуацију на мечу, са исходом председничких избора у Црној Гори у недељу. "Камо среће да је оваква утакмица била у Катару", рекао је Драган Стојковић Пикси, после победе Србије. Међутим, нема еуфорије као пред Катар, због лоших резултата тамо и садашње игре репрезентације. О две последње утакмице Србије и трећој години селектора Драгана Стојковића, у причи Око магазина.

У Србији ускоро неће бити више никога ко ће хтети да квари омладину - на начин на који је то радио Сократ. Зато су места на факултетима који треба да образују наставнике све празнија. Зашто нико неће у наставнике? И какву будућност има земља у којој не подучавају најбољи?

Био је универзитет у фокусу, али у сасвим другачијем контексту, и 1998. године када је новинар Славко Ћурувија написао текст "Остварен сан професорке Марковић". Она му то никада није заборавила. Пред Апелационим судом наставља се поступак за убиство Славка Ћурувије. Хоће ли Србија добити прву правоснажну пресуду за убиство новинара, разговарали смо са председником Комисије за истраживање убиства новинара Вераном Матићем.

 

Око магазин Око магазин

Autor:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво