Делиблатска пешчара - Ко то тамо живи

Један од наших најпознатијих филмова "Ко то тамо пева“ сниман је у Делиблатској пешчари. Осим добро познатих глумаца, редитељу Слободану Шијану неретко су помагали и статисти из околних села, а један од њих остварио је незаборавну улогу у том филму. Био је то онај чича који је дозивао децу и викао “даље нећеш моћи”.

Прича каже да га је Слободан Шијан питао зашто на крају завија када дозива децу, а он му је дговорио да је тако написано у сценарију, да има више слова о на крају и тако је остало. А ко то данас тамо живи. Ко су људи који би сада могли да се појаве у неком филму.

Били смо у у Делиблату, где смо разговарали са Дејаном, једним од најпознатијих сточара, затим смо обишли најрибарскије село Дубовац и са аласом Златком били на пецању. У селу Шушара, сазнали смо да постоји музеј телефона, а у Кајтасову смо сасвим случајно срели обичну, а у исто време најнеобичнију породицу у Делиблатској пешчари. Снежин и Савин живот могао би да послужи као инспирација за неки нови филм.

Уредник: Горислав Папић

Аутор: Далибор Жарић

 

Око магазин Око магазин

Autor:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено