Фантастична планета

Растућа планета

Фантастична планета наставља да истражује у ком је стању наша цивилизација данас. Овај пут на пут око планете одлази на блиски и далеки исток - Уједињене Арапске Емирате и Тајланд, као и у Европу - у Хрватску, да би сазнали како планета која је удвостручила људско становништво у последњих пола века то издржава.

На Тајланду, Владимир Банић је живео неколико дана у Бангкоку, где саобраћајне гужве диктирају људима где да живе. Обишао је Клонг Тои слум и сазнао како живе они који нису остварили блиставе снове да живе у најлепшем делу престонице, а отпутовао је и у Мае Клонг на чувену пијацу која је формирана око железничке пруге и која се неколико пута дневно помера и враћа.

Путовање планетом Земљом Фантастична планета наставља у Дубровнику, једном од најлепших, али и најоптерећенијих туристичких градова у Европи. У овом граду Банић сазнаје зашто све и да имате новац за некретнину у Дубровнику, не можете да имате комшију у њему, ко су кривци са овертуризам, али и како је град који је одувек имао велики проток људи научио давно да се носи са пандемијама, као и да ли је прво бесконтактно плаћање настало баш у овом граду.

Фантастична планета путовање завршава у апсолутном шампиону раста популације - Емиратима, који су са милион у 50 година порасли на десет милиона. Владимир Банић тамо упознаје ко су људи који су дошли по парче свог арапског сна и да ли се локално становништво, које чини само 10% плаши да ће недостатком потражње за нафтом у будућности, сви ти нови суграђани отићи.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво