понедељак, 27.03.2023, 15:55 -> 12:56
Гастрономад
Дијета из Врњачке Бање
Када неко сазна да је добио дијабетес настаје шок, али временом особа мора да научи да живи са њим. Најважнија је дисциплина у исхрани. Постоје намирнице које имају низак гликемијски индекс и оне се користе чешће, док постоје и оне забрањене, које могу да изазову и здравствене компликације ако се конзумирају у већим количинама.
Наш гастрономад Катарина Петровић Каја, у жељи да помогне свима онима који чезну за укусним и здравим специјалитетима, посетила је Врњачку Бању, један од здравствених, али и гастрономских центара Србије.
- Дијетална храна није неукусна, а то су ме научили на Факултету за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи. У чувеном бањском парку кувала сам са Лазаром Здравићем, једним од најбољих студената на смеру гастрономије овог факултета. Припремали смо поширану рибу на заиста посебан начин, а у складу са темом у студију сам направила интегрални банана хлеб без шећера - каже Каја.
Коментари