Гастрономад

Дијета из Врњачке Бање

Када неко сазна да је добио дијабетес настаје шок, али временом особа мора да научи да живи са њим. Најважнија је дисциплина у исхрани. Постоје намирнице које имају низак гликемијски индекс и оне се користе чешће, док постоје и оне забрањене, које могу да изазову и здравствене компликације ако се конзумирају у већим количинама.

Наш гастрономад Катарина Петровић Каја, у жељи да помогне свима онима који чезну за укусним и здравим специјалитетима, посетила је Врњачку Бању, један од здравствених, али и гастрономских центара Србије.

- Дијетална храна није неукусна, а то су ме научили на Факултету за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи. У чувеном бањском парку кувала сам са Лазаром Здравићем, једним од најбољих студената на смеру гастрономије овог факултета. Припремали смо поширану рибу на заиста посебан начин, а у складу са темом у студију сам направила интегрални банана хлеб без шећера - каже Каја.

 

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом