Досије банке – и богати плачу

Како је Шерон Стоун изгубила пола уштеђевине?

Управо сам изгубила половину свог новца, због банкарске кризе, изјавила је недавно Шерон Стоун. Није она једина жртва - у актуелној кризи страдале су и једна модерна и једна традиционална банка: у Банци Силицијумске долине у Америци пословало се дигитално и на клик.  У швајцарском Креди Свису, 167 година држе се традиционалног банкарства. Швајцарска је сада спасила банку, али тако што је припојила конкурентском УБС-у. Америка је спасила штедише, па и Шерон може да рачуна на одштету. Око магазин истражује како је дошло до пада ових банака, шта обара вредност акција других и шта све то значи за Србију.

Најмрачнији период скорије историје Европе, тако су извештај Дика Мартија о илегалној трговини органима на Косову и Метохији описали у Савету Европе. Како је могуће да су се тако монструозни злочини дешавали пред очима скоро 50 хиљада војника КФОР-а и како су припадници УЧК успели да киднапују и убију више од хиљаду људи? Ауторка филма Слађана Зарић прича шта је открила снимајући "Жуту кућу“.

Око магазин Око магазин

Autor:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено