Културни дневник

Гост Културног дневника је Стефан Марковић овогодишњи добитник награде “Мирослав Јосић Вишњић” за књигу “Покојник другог реда”.

У фокусу емисије је дивот издање књиге “Писмо” једног од најистакнутијих песника двадесетог века Ивана В. Лалића, које је објавила Српска књижевна задруга.

Водимо вас у Музеј савремене уметности где је отворена изложба "Град: место идентитета”, као и у Дом омладине на концерт Биг Бенда РТС са којим је наступио један од најбољих холандских џез музичара данашњице Јан ван Дуикере.

Говоримо о овогодишњем програм Трибине “Андрић међу нама” у организацији Задужбине Иве Андрића.

У Југословенском драмском позоришту гостовало је Словенско народно гледалишће из Љубљане са представом “Велики диктатор” базираној на једном од најзначајнијих филмова прослављеног Чари Чаплина.

Припремили смо причу о феномену француске књижевнице Колет, као и о новој изложби у Паризу посвећеној радовима славног шпанског уметника Пабла Пикаса, реализованој у сарадњи са британским креатором Полом Смитом.

Уредник Војка Пајкић Ђорђевић

Реализатор Сања Реџић

Монтажер Бранислав Поповић

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено