Јутарњи програм

Овако изгледа наша позивница да први дан пролећа започнете уз наш јутарњи програм:

- Шеснаесту годину заредом Светски фонд за природу, вас позива да се прикључите највећој светској кампањи посвећеној планети Земљи. Гашењем светла Србија ће себе уврстити у низ од више од 180 земаља, које овим симболичним гестом ипак шаљу једну важну поруку свету – да им је стало до планете и да су свесни колико је напора потребно да се што пре стане на пут климатским променама и губљењу биодиверзитета. О томе после пола 8.

- Овогодишњи Сајам аутомобила носи епитет међународни, што га сврстава у један од 12 највећих аутомобилских сајмова света у 2023-ој. Традиционални 55-ти Међународни салон аутомобила под слоганом "Који је звук аутомобила?" одржаће се од 22. до 28. марта. У сусрет Сајму аутомобила, о продаји, трендовима у свету, проблемима са којима се сусрећу произвођачи, понуди и ценама, после пола 9.

- Шуме су један од најсложенијих копнених екосистема на земљи. Драгоцени су природни ресурс од изузетног значаја за човека, али и за укупни биодиверзитет. Данас се обележава Светски дан шума. Нажалост, годишње у свету нестане око 16 милиона хектара ових зелених пространстава, неопходних за природну равнотежу живота на Земљи. Како је код нас? Колико имамо шума, а колико нам недостаје? Да ли их довољно чувамо? О овој теми после 9.

- Међународни олимпијски комите донео је званичну одлуку према којој брејкденс постаје део Олимпијских игара 2024. године у Паризу. Назван је брејковање, како су га називали први плесачи седамдесетих година прошлог века на журкама у Бронксу. У Паризу ће се на Тргу слоге придружити спортском пењању и кошарци 3 на 3. А, међу такмичарима можда се нађе и један Србин!
еп рвање пољска немес
рвање фрис
- Рвачка репрезентација Србије наставља да осваја медаље у обе конкуренције. Последње Европско првенство за млађе сениоре протекло је у знаку Фани Нађ, која је освојила бронзу. Ако се томе дода пет мадаља са прослогидишњег Светског првенства за сениоре, онда нема дилеме да има места за оптимизам пред Светско првенство чији ће домаћин ове године поново бити Београд. О рвању после пола 10.

- Први дан пролећа је прави тренутак да се подсетимо колико су лековите јагорчевина, маслачак, љубичица. О лековитости весника пролећа причамо у нашој редовној рубрици уторком Тајна биља, после 10.

- На сцену Београдског драмског позоришта, након петогодишње паузе, враћа се Јелисавета Орашанин Теодосић с новим комадом "Лаж" у режији Николе Љуце, чија је премијера заказана за 1. април. Комад је јединствен по томе што ће се играти у блоковима, током априла и октобра свако или свако друго вече. Јелисавета Орашанин Теодосић биће наша гошћа после пола 11.

- И на самом крају емисије најављујемо 51-во Међународно такмичење Музичке омладине. Београдом ће ускоро господарити виолине, јер су у жирију интернационално признати виолинисти и такмичари са различитих континената.

Ваш домаћин у студију биће Бојана Марковић, а емисију је осмислио и уредио Александар Туцаковић!

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво