Филм

Пази, динамит!

Хуан Миранда је мексички сељак који је постао бандит. Његова породица чини језгро његове банде. Џон Малори, члан ИРА-е, стручњак је за експлозиве. (A Fistful of Dynamite, 1971.)

Хуан је заинтересован да некако преживи, а Џон има идеолошке мотиве. Срећу се у Мексику и планирају да заједно пљачкају банке. Џонов борбени поклич је: "Сагни се, будало". На захтев доктора Виљеге, путујућег револуционара, прихвата да помогне у минирању локалне банке. Али на Хуанов ужас (а Џоново одушевљење), испоставља се да је банка у ствари затвор. Експлозија ослобађа револуционаре који су заробљени у њему.

Изненадно, Хуан и Џон постају хероји револуције. Хуан би, наравно, радије да добије новац. Убрзо, владине трупе, предвођене бруталним пуковником Гутијерезом, крећу за њима. Хуана заробљавају. Али, тренутак пред његово погубљење, Џон ће чути познати поклич: "Сагни се, будало!" и с динамитом у руци, долази да га спасe. И поново, Хуан, невољни револуционар, постаје слободан. Поново, сасвим случајно, бива увучен у револуцију. Бориће се задивљујуће и убити тиранина, гувернера Дон Хаимеа и, са Џоном уз себе, повести сељаке у коначни обрачун против Гутијереза и његових војника.

Улоге: Џејмс Коберн, Род Стајгер, Марија Монти, Рик Батаља
Режија: Серђо Леоне

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво