Филм

Пази, динамит!

Хуан Миранда је мексички сељак који је постао бандит. Његова породица чини језгро његове банде. Џон Малори, члан ИРА-е, стручњак је за експлозиве. (A Fistful of Dynamite, 1971.)

Хуан је заинтересован да некако преживи, а Џон има идеолошке мотиве. Срећу се у Мексику и планирају да заједно пљачкају банке. Џонов борбени поклич је: "Сагни се, будало". На захтев доктора Виљеге, путујућег револуционара, прихвата да помогне у минирању локалне банке. Али на Хуанов ужас (а Џоново одушевљење), испоставља се да је банка у ствари затвор. Експлозија ослобађа револуционаре који су заробљени у њему.

Изненадно, Хуан и Џон постају хероји револуције. Хуан би, наравно, радије да добије новац. Убрзо, владине трупе, предвођене бруталним пуковником Гутијерезом, крећу за њима. Хуана заробљавају. Али, тренутак пред његово погубљење, Џон ће чути познати поклич: "Сагни се, будало!" и с динамитом у руци, долази да га спасe. И поново, Хуан, невољни револуционар, постаје слободан. Поново, сасвим случајно, бива увучен у револуцију. Бориће се задивљујуће и убити тиранина, гувернера Дон Хаимеа и, са Џоном уз себе, повести сељаке у коначни обрачун против Гутијереза и његових војника.

Улоге: Џејмс Коберн, Род Стајгер, Марија Монти, Рик Батаља
Режија: Серђо Леоне

 

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено