Читај ми!

Финале

Велико финале у "НТЦ квизу"! Тим Бус и Тим Њ укрстиће своје вијуге, суочиће мисли и удружиће осмехе! Све то у последњој мисаоној авантури за ову годину у суботу, 24. децембра у 12.09 на Првом програму Телевизије Србије.

Дружимо се већ три месеца са својим гледаоцима, стављамо и пред њих озбиљне мисаоне заврзламе које решавају са нашим такмичарима. И како то кажу учесници многих квизова - потпуно је другачије кад се задаци решавају код куће, него кад се стане иза пулта и када су камере усмерене у тебе.

Е, али наши такмичари изгледају као да су имуни на све и концентрисани само на игру: шифре решавају као детективи, повезују појмове као научници, смишљају риме као песници и радују се као права, правцата деца.

А шта на крају, да ли се и на крају сви радују? Да! Зато што ко изгуби у финалу, значи да је освојио друго место, што је одличан резултат. Кроз квиз је прошло шеснаест екипа и шездесет четворо деце и бити други је огроман успех!

Ко ће бити гост у тој чувеној финалној епизоди? Неко, кога су захтевали гледаоци поново, а то је наш великан - Љубивоје Ршумовић! Он ће, заједно са нашим такмичарима, направити читаву песму, а успут ће испричати једну згоду (или пак незгоду) захваљујући којој је постао писац.

И на крају - сви ће бити на окупу, и аутор нашег квиза, др Ранко Рајовић, али и наши супервизори, који ће поделити срећу са нашим финалистима и од срца им честитати.

Навијајте за своје фаворите, у суботу 24. децембра у 12.09 на Првом програму Телевизије Србије. Ако вам промакне епизода, репризно емитовање је у недељу у 8:30ч на Другом програму, а епизода се одмах после емитовања поставља на youtube-канал. За све оне који нису у могућности да гледају епизоду преко малих екрана, могу да је гледају и на нашем порталу www.rtsplaneta.rs.

А почеле су пријаве и за учешће у новој сезони. Рок за пријављивање је 15. јануар. Могу се пријавити школе из целе Србије, не и појединачни учесници. Контактирајте нас путем мејла ntckviz@rts.rs и добићете упутства за пријављивање учесника за другу сезону "НТЦ квиза".

Уредница и сценаристкиња квиза је Јелена Попадић Сумић, аутор квиза др Ранко Рајовић, аутор питања Вук Рајовић, коме је, уз помоћ Марине Илић и Катарине Рајовић, додељена и супервизорска палица. Сценограф је Горан Јоскимовић, композитор Милан Станковић СевдахБАБY, спикер Драган Вучелић, а највећи навијач и пријатељ наших такмичара је глумац водитељ - Миљан Прљета! Квиз је произведен у продукцији Традегатор011.

Квиз је подржан од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Савеза учитеља Србије и Удружења васпитача Војводине.

Видимо се следећег септембра! До тада се играјте. Јер...

Најлепше је учење - учење кроз игру!

НТЦ квиз

Autor:
РТС

„НТЦ квиз“ се емитује сваке суботе у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије. У питању је права мождана авантура, коју зачињава велика количина дечје радости. А радости је највише у игри и зато смо у помоћ позвали пријатеља деце и великог заговорника игре, творца НТЦ система учења, др Ранка Рајовића! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво