Дневник једног пролећа

У филму о присуству вируса корона у Србији и борби наше земље, која нажалост још траје, говори више од 30 саговорника, представника државе, здравственог система, пацијената...

Ушли смо у Црвену зону, са лекарима и медицинским особљем били на првој линији борбе. Облачили скафандере небројено пута.

У филму о страху, неизвессности, борби са невидљивим противником говоре сви они који су се претходних месеци борили против короне без радног времена. Нису мислили на себе, већ како спасити и сачувати што више људских живота.

Дневник једног пролећа је сећање на најтеже тренутке, али и тренутке који су доносили наду.

Саговорници су говорили о њима најважнијим датумима који су обележили пролеће за нама.

Сценарио филма прати дане који су били најзначајнији и из угла новинарке РТС-а Ана Стаменковић, која је од средине фебруара све време на новинарском задатку и извештава о борби против вируса корона. Али... Дневник једног пролећа прати и најважније тренутке докторке Наташе Гоцић Перић, кардиолога интензивисте Ковид болнице КЦ Војводине.

Потресно. Упозоравајуће. Емотивно. Документарно. Информативно. Да упозори у данима када ковид 19 показује своје ново, још суровије лице.

Аутор Ана Стаменковић, сниматељ Владимир Законовић, реализација Наташа Миладиновић, монтажа Бошко Новаковић, Бојан Филиповић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара