Око магазин: Избори 2020 - од Четам хауса до Жана Монеа

Шта је епилог шест састанака на Факултету политичких наука?

Шест састанака на Факултету политичких наука за непуна два месеца; бојкот дела опозиције тачно на половини преговора, документ Владе Србије представљен данас о унапређењу изборног процеса, најава разговора о РЕМ-у и РТС-у, најава да ће се Европска унија укључити у преговоре.

То је епилог дијалога власти и опозицији до сада. Шта ће да буде ново на изборима 2020?

Нове америчке санкције Ирану показују само очај Америке пред отпором Техерана, изјавио је данас ирански председник Хасан Рохани. Наиме, Сједињене Државе су крајем прошле недеље увеле нову рунду санкција Ирану а све због недавних напада на Саудијска нафтна постројења за која Вашингтон оптужује Техеран. Да ли је Иран највеће искушење у првом председничком мандату Доналда Трампа и колико је сада опасна ситуација на Блиском истоку?

У суседној Хрватској усвојен је сет закона по којима ће Влада стимулисати све оне који буду хтели да раде после 65. године. И тако што ће тим људима пензија расти 0,34 одсто за сваки месец дужег останка на тржишту рада. И у Србији је све чешћи случај рада у пензији; све су присутнији огласи у којима нпр. трговински ланци нуде пензионерима послове сортирања воћа и поврћа или паковања уз скраћено радно време. О позитивним и негативним странама рада пензионера у Србији говори прича Око магазина.

Уредник емисије: Горислав Папић 

Око магазин Око магазин

Autor:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије