Културни дневник

Гошћа Културног дневника је Јованка Вишекруна Јанковић, уметнички директор музичког фестивала АртЛинк, фестивала младих талената који се ове године одржава пети пут од 23. септембра до 2. октобра у реномираним београдским салама.

Хрватски филозоф Срећко Хорват отворио је 52. БИТЕФ и разговарао са редитељем Оливером Фрљићем о успону радикалне деснице и фашизму, За Културни дневник и о темама које покрећу представе овогодишњег фестивала.

Овогодишњи Октобарски салон заснива се на чињеници да је западно схватање савремене уметности постало универзално и да од почетка 21. века влада "какофонија" уметничких праваца. Назив изложбе "Лепота какофоније" сугерише преиспитивање уметности у којем учествује више од шездесет уметника из земље и иностранства свих генерација.

У Неготину, родном граду Стевана Стојановића Мокрањца, траје 53. фестивал "Мокрањчеви дани", у Београду се одржава Генерална скупштина Европске алијансе композитора и текстописаца, а у Сомбору је завршен Филмски фестивал Дунавско-панонске регије "Породица народа". У част 100. рођендана Бранке Веселиновић Југословенско драмско позориште организовало је прославу, а Музеј књига Адлигат отворио легат.

У Португалији је одржан традиционални етнографски фестивал Мордомија карактеристичан по паради жена у традицоналним ношњама.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму,  после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија...

Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају је свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Драгана Пантић
Реализатор: Маја Мандић
Монтажер: Никола Манић

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво