Аутопортрет: Портрет уметника у младости, Александар Седлар

Гост емисије Аутопортрет: Портрет уметника у младости је композитор Александар Седлар.

Александар Седлар је доцент на Факултету уметности у Нишу, аранжер, продуцент, гитариста, певач и гост диригент у Позоришту на Теразијама. Компонује и за филм, позориште, радио и телевизију. О музици која га инспирише, уметничкој радозналости, о музичким узорима, о сарадњи са звездом светске музичке сцене, о сарадњи са музичарима популарне музике са простора некадашње Југославије и другим темама, Александар Седлар разговара са гостима у студију.

То су професорка Љиљана Богоева, мајка Александра Седлара, која на специфичан начин говори о стваралаштву и карактеру свог сина и пријатељ из детињства, Андреја Јовановић, који Седлара познаје од првих музичких корака.

Специјалан гост емисије је виолиниста Немања Радуловић, са којим Седлар годинама успешно сарађује, који је на последњем концерту у Београду, са својим оркестром, извео "Шехерезаду" Римског Корсакова у аранжману Александра Седлара.

Уредник и модератор емисије је Снежана Стаменковић Јојић, редитељка је Милица Солдатовић Микић.

Аутопортрет Аутопортрет

Autor:
РТС

У фокусу четврте телевизијске сезоне (од 4. марта РТС1, понедељком) биће аутори и ствараоци различитих генерација. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије