Знање имање

Иако статистика упозорава да је на планети сваки десети становник гладан, годишње се баци чак 1,3 милијарде тона хране.

У свету је очигледно довољно хране за све, али је неправилно распоређена. Можда одговор на питање како пронаћи баланс и равнотежу лежи управо у производњи биолошки вредне хране, кроз коју учимо како да се вратимо себи и природи.

У овом издању Знања имања посетили смо баш такве произвођаче. Гојко Вучићевић вратио се из иностранства на падине Златибора, у село Крушчицу и сав капитал уложио у дедовину где ће производити биохрану.

Исто је урадила и Тамара Милтен, програмерка, која је живот у Амстердаму заменила за очево имање надомак Новог Сада и посветила се производњи органске хране.

Економиста Срђан Узелац са супругом, банкарску рачуницу је заборавио и нову пронашао у производњи сушеног парадајза на Палићу.

Уредник емисије: Јасмина Никитовић Стојичић

 

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом