Знање имање

Ове године смо поранили. Тек што смо ушли у малињаке већ смо се наљутили на малину. Обичај је да то буде у време бербе.

У сваком случају, наше црвено благо по коме се мери квалитет у свету, тражи посвећење, да нађемо начин да сви у ланцу, од плантаже, преко хладњаче, до купца, буду у добити.

Ову причу Знања имања почињемо у Љубовији, тамо где је малини баш угодно. Видели смо и пуне хладњаче, упознали смо Миодрага Новаковића првог произвођача, пробали смо колач од малине и уживали у вајату који се баш Малина зове.

А шта о судбини слатког плода мисле хладњачари, Привредна комора Србије, Пољопривредни факултет и Министарство пољопривреде.

Уредник емисије: Јасмина Никитовић Стојичић

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом