Тако стоје ствари

Људски живот се значајно продужио у прошлом веку, али и даље је доживети стоту реткост. Шта на то каже медицина, шта треба да радимо па да себи продужимо живот на дуже од једног века?

Тако стоје ствари Тако стоје ствари

Autor:
РТС

Шта говоре људи који имају шта да кажу, шта треба да знамо о ономе што нас брине и радује? O свету и животу. Откривамо, поправљамо, чувамо. [ детаљније ]

Пре сто година Србија је пролазила кроз можда најтеже, али и најславније поглавље своје историје. Или је било тежих и славнијих? Око тога се историчари често споре. Да ли се према сопственој историји односимо немарно, као према животној средини? О томе разговарамо са историчаром, професором Милошем Ковићем, доцентом на Филозофском факултету у Београду.

Могу ли студенти економије да решавају озбиљне привредне проблеме, то је тема наше Фокус групе.

Скоро сваки кромпир на пијаци се продаје као ивањички. Зашто се ивањички кромпир сматра најбољим и да ли су баш сви кромпири на пијаци из ивањичког краја. Ко ће на пијаци убудуће смети свој кромпир да продаје као ивањички?

Аустралијанци су мајстори за роштиљ, тврде да су бољи од Лесковчана. Али пре него што пробате, распитајте се од чега су пљескавице. Какав роштиљ једу Абориџини? 

Уредник и водитељ: Зоран Станојевић
Извршни уредник: Душко Николић


 

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом