Ово је Србија

Данијела Манић Стојилковић проверава каква је ситуација на Власини уочи празника и зимске сезоне. Иначе предузеће из Катара купило је два хотела поред језера, а у приватном смештају категоризовано је двадесетак кућа.

Како унапредити сеоски туризам у Банату и које су могућности за развој ове области тема је едукативне радионице одржане у Зрењанину која је окупила туристичке раднике Војводине. У зрењанинској општини око 30 домаћинстава нуди смештај, преноћиште и домаћу храну, али нису категорисани, а Бранислав Прокић посетио је и једино регистровано домаћинство у Белом Блату које је категорисано као дестинација руралног туризма.

У организацији локалне самоуправе Опово најуспшенији сточари из ове општине боравили су четири дана у Аустрији. Оповчани су били и на лицитацији младих грла, јер желе да обнове своја стада, али и да побољшају њихов генетски потенцијал да би добијали више млека. Како изгледају аустријске фарме и на који начин фармери овде остварују рекордну производњу млека проверава Горан Јовичић.

Почиње сезона клизања на Градском клизалишту у Суботици. Више у извештају Тонија Бедалова. 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уреднице емисије: Гордана Петровић, Љиљана Ивановић и Драгана Анастасијевић
Одговорни уредник Редакције Дописништва: мр Ненад Ј. Ристић

ovo_je_srbija@rts.rs

Ово је Србија Ово је Србија

Autor:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом