Сасвим природно - "Вурда"

Вурда је сир од киселог млека са аромом киселих паприка. То је чист производ млека који се не може произвести ни на један други начин осим по старом рецепту из околине Бабушнице.

Мало знамо о овом јелу, мало знамо уопште о Бабушници и њеним селима. "Вурда" није емисија о храни, већ о једном, иако помало изолованом, богатом крају Србије где народ чува и негује традицију и обичаје.

"Осећао сам дужност да одем у Бабушницу, да обиђем села и домаћинства, да се упознам са људима. Тај део Србије јесте скрајнут, али су баш зато тамо и сачувани рецепти старих народних јела и стари обичаји. Ова емисија треба да помогне пре свега локалном становништву да схвате да имају јединствен производ, али и да упозна гледаоце са нечим што представља својеврстан бренд наше земље који треба да негујемо и да се њиме поносимо. Сасвим природно је да знамо шта имамо и да ценимо своје", поручује аутор емисије Јован Мемедовић.

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом