Знање имање-28.9.2025.

Клима и географија су нам омогућили да се на овим просторима може производити храна врхунског квалитета са јединственим укусима и мирисима.

Да ли ћемо успети да је сачувамо и пренесемо на генерације које долазе у овој емисији говоре и мештани из Републике Српске:

Затко и Давид Јокић из села Велика Илова код Прњавора - како је настајла највећа фарма крава на овом подебљу, генерацијама које су је стварале и заокрету од традициналне ка органској производњи и преради.

Украјинка Оксна и њен супруг Француз Кристијан надомак Прњавора наследивши овај комад раја - препознали потенцијале за узгој винове лозе.

Божидар Мишић, управник фарме "Бела река" у селу Липовица - са 600 хектара и 2500 грла стоке како функционише једна од највећих фарми у Србији.

Саша Маринковић - како настаје чувени сир у глини са тартуфима и бибером - јединствена посластица на овим просторима.

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом