Еко минијатуре/ старе српске сорте-Састрица

Четврта епизода посвећена је састрици, сикирици, граху пшољаку или шодер пасуљу, биљци за коју је мало ко чуо.

Претпоставља се да је култивисана на Балкану и спада у једну од првих култивисаних биљака Европе. Постоје докази да су је људи користили још у доба неолита и ретка је домаћа биљка која није дошла из Азије. Одговарају јој сиромашна земљишта, не воли влагу, то је биљка сушних поднебља. У светлу климатских промена које су пред нама, жарка лета без воде, састрица која нам долази из далеке прошлости, показује се као биљка погодна за неизвесну будућност.

Уредник Бојан Главонић

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом