Читај ми!

РТС Ординација 7Ц-14.емисија

Здрава мисија у РТС ординацији се наставља. Очекују вас корисни савети и искрене приче јавних личности. Своје искуство о борби са инсулинском резистенцијом поделиће познати водитељ РТС-а. Од фармаколога ћемо научити које суплементе никако не би требало узимати на своју руку и зашто, а од прехрамбеног технолога ћемо сазнати како поступати са намирницама по отварању - где их чувати и колико дуго су исправне.

У првом делу емисије "Моја борба" своје искуство о борби са инсулинском резистенцијом ће поделити новинар и водитељ РТС-а Милан Поповић. Он ће објаснити зашто се нагло угојио преко 20 килограма, како је открио проблем и како је смршао уз помоћ исхране и терапије. Који су симптоми инсулинске резистенције, али и које анализе треба урадити како би се овај проблем открио објасниће ендокринолог проф. др Снежана Половина.

Централна тема емисије у "Ординацији" ће бити суплементи. Клинички фармаколог проф. др Јанко Самарџић разјасниће како се утврђује ниво витамина и минерала у телу, који су најчешћи дефицити код људи, али и које суплементе никако не би требало узимати на своју руку и зашто.

У блоку "Храна као лек" гошћа ће бити Марија Ракић Љубомировић, инжењер биотехнологије. Она ће разјаснити колико дуго су одређене намирнице које купумо у паковању, након отварања исправне, које грешке се не смеју направити приликом коришћења, а објасниће и како те намирнице правилно чувати.... Сазнаћете колико дуго је сок у тетрапаку исправан после отварања, јогурт, кисело млеко, кечап и сл.

Ауторка и водитељка је Марија Поповић.
Редитељка је Татјана Симић.

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво