Читај ми!

Моја дедовина 3 – село Сепци (код Раче Крагујевачке), 4. емисија

Кристина купила имање и схватила да је то кућа Крстине од пре век и по.

Судбинска прича на екранима у околини Раче Крагујевачке у селу Сепци, која намеће питање "да ли се све случајно дешава у животу?".

Домаћица ове епизоде серијала Моја дедовина ради у породилишту. На дан обнове и снимања напунила је 29 година. Иако дете из града (Крагујевца) цео живот говори да жели да има своју кућу на селу. Пошто није имала стрпљења да деценијама чека да наследи неку дедовину узела је кредит и почела потрагу за земљом на селу. Када је видела плац са две полусрушене куће у селу своје мајке желела је само то и ништа више. Нико није могао да је одговори. Нико није могао да разуме зашто баш та локација. Кристина брзо сазнаје да је ту пре век и по живела извесна бака Крстина и да је славила исту крсну славу као и она. Иако су је сви наговарали да сруши старију кућу - она то није могла. Када објашњава зашто то не може каже: "Не могу, људи. Као да сам је ја зидала!". Свако померање цигле на њој или скидање греда пропарати кроз сузе и страх да се са кућом нешто не догоди.

Ова епизода донела је баш то - опасност да се током неверемена кућа сруши, а Кристину је дочекао и догађај за памћење - морала је да у колима породи жену свог брата од ујака који је водио радове на обнови.

Екипа серијала Моја дедовина доживела је несвакидашње искуство, а Кристина је добила прелепу кућицу стару 150 година посвећену једној баки Крстини.

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво