Читај ми!

РТС Ординација 7Ц-16.емисија

Ново дружење у РТС ординацији доноси нове теме као и нове занимљиве, корисне информације. Позната глумица ће открити како је решила озбиљан проблем са стомаком, у апотеци ћете сазнати све о мамурлуку - како се може спречити и што пре решити и на крају ће све о катаракти објаснити офталмолог - специјалиста за очи.

У првом делу емисје "Моја борба“ о свом искуству са желудачном килом тј. килом на дијафрагми говориће глумица Злата Нуманагић. Она ће открити како је проблем решила, колико се плашила операције, које симптоме није могла да трпи и који је још здравствени проблем пре ове киле имала. Све о симптомима, дијагностици и лечењу објасниће хирурзи доц. др Огњан Скробић и проф. др Александар Симић са Прве хируршке клинике УКЦС.

"Моја апотека“ доноси причу о мамурлуку. Магистар фармације Сашка Божић ће разјаснити која количина алкохола не утиче штетно на здравље, како спречити мамурлук, али шта се може користити од хране и суплемената када се мамурлук од превелике количине алкохола појави.

У "Ординацији“ ће бити речи о катаракти. Који су симптоми, како се она може лечити, колико времена је потребно да се човек опорави од операције катаракте и још много тога корисног. На ова питања одговоре ће дати доц. др Тања Калезић, офталмолог из Универзитетског клиничког центра Србије.

Ауторка и водитељка је Марија Поповић.

Редитељка је Татјана Симић.

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво