Знање имање- 4.9.2022.

Очување генетичких ресурса веза је између онога ко смо били, ко јесмо и ко ћемо да будемо. Истовремено представљају прехрамбену сигурност једног народа и велики агроеколошки и економски потенцијал.

Како да сачувамо оно што већ имамо и дамо му нову вредност у Знању имању говоре:
Јелена Цветковић, из Удружења млади са Рајачких пимница - како сачувати и оживети културно наслеђе источне Србије.
Дејан Стефановић, пољопривредна стручна служба Неготин - како сачувати аутохтону сорту са овог подручја заборављену црвену багрину.
Жељко Перић - каквог су укуса, боје и мириса вина из Неготинске крајине.
Драгана и Милутин Тобић - зашто су живот у Београду заменили пастирским хладом у селу Злот недалеко од Бора.
Слађана и Зоран Мустецић - имање на врху Лазаревог кањона је дар предака који су обукли у ново рухо и широм отворили гостима из целог света.
Новинари: Драгана Попов, Јелена Вукобрат, Љиљана М.Петровић

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом