Читај ми!

Професионалци-Михајло Ковач, новинар

Емисија снимљена 2019. године. Тада се навршило 30 година од почетка рушења Берлинског зида. То је био повод за разговор са Михајлом Ковачем јединим југословенским телевизијским новинаром који је извештавао о овом историјском догађају ,а Телевизија Београд била је међу првим европским ТВ кућама која је емитовала снимке рушења зида.

Михајло Ковач рођен је у Суботици. Дипломирао је на Факултету политичких наука у Загребу. Новинарску каријеру почео је 1970. године у листу Политика. Крајем 70-их на позив Ненада Ристића, као спољни сарадник уређивао је и водио Београдску хронику.

Био је главни и одговорни уредник листа Дуга од 1980. до 1984, али је смењен због објављивања текстова о прогону Срба на Косову и Метохији. На Телевизији Београд запослио се 1986. године и радио је до 1993. када је избачен са групом новинара. На ТВ Београд био је уредник и водитељ Дневника, спољнополитички коментатор и извештавао је са најважнијих међународних догађаја.

Два пута је проглашен за Личност године у категорији ТВ новинарства. Био је посланик у Скупштини Србије и амбасадор у Аустрији. Резервни је капетан I класе. Био је и портпарол ФК Партизан. Свира неколико инструмената, а обећавајућу музичку каријеру напустио је због новинарства.

Аутор емисије Драган Станојевић

Коментари

RTS 2-Glavnom i odgovornom uredniku
Ко управља РТС-ом
Rupe-Kraljevo
„Процветала“ рупа на путу Краљево–Рашка
Poštovanje za tekst
Дискус хернија, болест 21. века
Pozdrav...
Дискус хернија, болест 21. века
XD
Срби се најкрвавије псују