Читај ми!

Моја лепа Србија-Духовно благо

Од севера до југа, од истока па све до запада, као најлепши цветови хришћанства, расуле су се цркве и манастири Србије, па привлаче погледе радозналих и зову путнике намернике да дођу и посете их. Већ вековима су ти храмови чувари духовности и историје на овим просторима, спасавају истинске вредности од заборава и дају их на увид новим генерацијама.

Било да је реч о древним средњовековним манастирима којима се Србија с правом пред светом дичи, или црквама новијег датума које су задужбинари широм земље оставили за будућа поколења, у њима се увек осети исти мир. На њиховим зидовима, на милим лицима светитеља, у очима Христа и благом осмеху Богородице оживљава прошлост и тајну вечности шапатом преноси будућности и свима који су спремни да је саслушају. Сви који се одваже да крену пут упознавања и обиласка светиња широм Србије, заправо крећу на путовање откривања сопствене духовности, самоспознаје и мира изузетно потребног савременом човеку.

Данас све путнике-и стране и туристе и домаће знатижељнике, можемо с поносом повести на путовање кроз Србију и откривање лепота цркава и манастира широм наше земље. А уз све богатство и приче које се ту крију-сваки минут те одисеје и једни и други памтиће заувек!

Уредник Владимир Новаковић, ауторка текста Александра Богдановић

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се