Читај ми!

Спортска будућност Србије: Никола Стевановић

Скијашки скокови уживају несумњиву популарност међу љубитељима зимских спортова и у Србији, али такмичара у овој дисциплини код нас нема. Зато Никола Стевановић (16) средњошколац из Смедерева заслужује пажњу медија јер је, за сада, једини.

Први је интересовање за овај спорт показао Ненад Стевановић, Николин отац, који је у свом сину видео надареност за скокове а у себи потенцијал да савлада и тренерски занат. Од самог почетка њиховог заједничког бављења скијашким скоковима успоставили су сарадњу са словеначким клубовима и стручњацима који су, још у време заједничке државе, били носиоци највећих успеха југословенске скијашке репрезентације.

Николини први наступи и мали, али драгоцени резултати настали су у Словенији.Од "летова" дугих седам метара које је постизао као предскакач на 15-метарским скакаоницама 2014. године, већ наредне је у званичној конкуренцији са словеначким вршњацима догурао до скокова од преко 17 метара.

Најбољи пласман, треће место, остварио је прошлог маја на међународном такмичењу Јабланце скоком од 22,5м, а лични рекорд - 41 и по метар - постигао је у јулу 2017. на Планици.
Од 2015. године Никола је члан скијашког клуба Љубно где му је тренер Томаж Мурко. Планира да се на јесен са оцем пресели у ово мало место крај Велења, упише спортску гимназију и озбиљније настави са тренинзима. До тада, кондицију одржава тренирајући кошарку.

Ауторка Бојана Шумоња

Коментари

UDRUŽENJE NACIONALNIH MANJINA MAČVANSKOG OKRUGA
Ко има право на новац из буџетског Фонда за националне мањине
UDRUŽENJE NACIONALNIH MANJINA MAČVANSKOG OKRUGA
Ко има право на новац из буџетског Фонда за националне мањине
Re: Trans šta?
Синтија Никсон открила да јој је најстарије дете трансродно
Pismenost
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Дрмно
ЕПС ће размотрити захтев за расељавање села Дрмно