Са свих меридијана-Шри Ланка

Сри Ланка, званично Демократска Социјалистичка Република Сри Ланка (раније позната по британском имену Цејлон, као и према индијском изговору Шри Ланка), острвска је држава у јужној Азији. Писана историја Шри Ланке дужа је од 3.000 година, а новију историју обележио је тридесетогодишњи грађански рат завршен 2009. године победом владиних снага над организацијом Ослободилачки тигрови тамилског илама.

Шри Ланка је данас препозната као једно од ретких места на планети које може да се похвали великим природним богатством и лепотама-бројне реке, језера, планине, водопади, бескрајне плаже са белим песком, резервати биосфере, ботаничке баште....

А како је Шри Ланка изгледала сада већ давне 1975. године? Одговор на то питање нуди емисија серијала Са свих меридијана.

Сазнаћете зашто је кокосова палма за житеље Шри Ланке дрво живота и по чему је златни или краљевски кокос посебан, видећете како се праве познате маске од дрвета, незаобилазан сувенир у пртљагу сваког туристе и како настаје позната батик тканина. Ту су и чувене плантаже чаја и пиринчана поља.

Уредник Љубиша Богићевић, произведено 1975. године

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво