Знање имање: У позну јесен

Јесен је право време за воћаре. То је идеалан период за садњу јабуке, крушке и шљиве, да се добро укорене пре пролећа. Такође је време за прераду или складиштење.

У јесен се обављају и неопходни радови попут ђубрења и припреме земљишта за будуће засаде. Ко је, како и шта обрао и спаковао у теглицу или флашу у овој емисији Знања имања говоре:

Ана Маринковић са Дејаном Јаковљевићем
Ана Маринковић са Дејаном Јаковљевићем

Драгић Гајовић из села Губеревац - како и зашто вратити старе сорте наших шљива?

Губеревачки воћњаци
Губеревачки воћњаци

Дарко Јевремовић, директор Института за воћарство у Чачку - о предностима и ризицима јесење садње.

Породица Петровић - архитекте, воћари, технолози, енолози уједнинили се у производњи и квалитету.

Радица Смиљковић са породицом Петровић
Радица Смиљковић са породицом Петровић

Дејан Јаковљевић из села Селиште код Велике Дренове има преко 500 засада необичног воћа, међу њима и пистаће.

У селу Селиште код Велике Дренове
У селу Селиште код Велике Дренове

Миљојка Илић из Овсишта - како је након три деценије рада у Швајцерској заједно са супругом оживела домаћинство и воћњак.

Са снимања у околини Лознице
Са снимања у околини Лознице

Уредник: Драгана Попов

Новинари: Љиљана Петровић, Ана Маринковић, Радица Смиљковић, Миле Новаковић

 

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом