Знање имање: Понуда и потражња

На увоз хране пре свега, свињског меса, млека и сира, Србија је прошле године потрошила чак 600 милиона евра.

Какви су закони понуде и потражње и шта кажу они који у производњи опстају упркос бројним потешкоћама у овој емисији Знање имање говоре:

У општини Варварин
У општини Варварин

Далибор Николић из села Варварин, дугогодишњи произвођач свињског и јунећег меса - зашто не може да повећа капацацитете и хоће ли месо опет поскупети.

У селу Бачина
У селу Бачина

Александар Милутиновић из села Бачина - зашто Швеђани улажу у виноградарску и винску производњу у општини Варварин.

Никола Радотић Чокић из села Обреж - како домаћем сиру и качкаваљу дати нову вредност.

Са Павлом Органела
Са Павлом Органела

Павле Ђорђевић, произвођач органске хране из Горње Буковице - прода све што произведе.

Далибор Станковић о првој Островачкој фијекаријади и зашто су нам важни садржаји за опстанак села.

У ваљевском крају
У ваљевском крају

Уредник: Драгана Попов

Новинари: Љиљана М. Петровић, Миле Новаковић

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом