Медијска мрежа српске дијаспоре: Српска разгледница из Америке

У новом издању емисије Српска Разгледница из Америке, коју припрема и води Александар Жигић, видећемо ексклузивну репортажу са јединственог догађаја одржаног у Уједињеним Нацијама у Њујорку.

Реч је о панел дискусији под називом "Српска Перспектива, залагање за једнаку правду за све жртве рата у Босни и Херцеговини". Био је ово први пут да су Срби из Босне и Херцеговине имали прилику да у Уједињеним Нацијама говоре о томе колико су и како пропатили током сукоба у БиX,  90-их година прошлог века. 
Панел је организовала Стална мисија Србије при Уједињеним Нацијама, уз присуство амбасадора Србије у Сједињеним Државама Марка Ђурића, који је у међувремену постао министар иностраних послова Републике Србије.
Присустовали су представници преко 40 земаља чланица Уједињених Нација који су пажљиво пратили и бележили потресна излагања говорника. 
Учесници као што је Душан Магазин су поручили да преко 30 година нису испричали јавно своју потресну причу коју су носили на срцу.
Догађају су присустовали отправник послова Мисије Србије при Уједињеним Нацијама Саша Март и дипломата Душан Козарев из Амбасаде Србије у Вашингтону.
 
Уредник Медијске Мреже Српске Дијаспоре мр Мирјана Раичевић Тасић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара