Србија на вези

У емисији између осталог...

У аустријској покрајини Штајерској ће од септембра ове године најзад кренути званична настава на српском језику. До сада се настава за нашу децу у Аустрији организовала на такозваном "бкс језику", који није одговарао потребама. Ово је први пут да је српски самостално признат у систему Аустрије и да се може учити као такав. Вошегодишњи напори СПКД "Просвјета" у борби за статус српског језика у Аустрији, као и успешан рад "Просвјетиних" школа, показали су да су овако важне промене за српску заједницу у Аустрији могуће и потребне. Овим поводом, гост у емисији биће Срђан Мијалковић, потпредседник СПКД "Просвјета" Беч и оснивач и руководилац српских допунских школа.

У Цириху ће 07. и 08. јуна бити одржан први Сајам вина и ракија из Србије - Serbian wine expo, који има за циљ да представи наше винарије и дестилерије и да започне традицију одржавања манифестација ове врсте у Швајцарској. О припремама, учесницима и самом програму, у емисији ће говорити организатори - Стојан Стевановић, председник Удружења српских привредника Швајцарске и Жарко Докнић, секретар Удружења српских привредника Швајцарске.

Врбица је свечано прослављена не само у Србији него и у српским заједницама широм света. О томе како је било за празник, којем се посебно радују деца, из Чикага извештава Александар Жигић.

Српски Културно уметнички центар Соко из Базела снимио је спот посвећен Врбици који ћемо вечерас премијерно емитовати.

Смиљка Мишковић се пре неколико година публици представила изложбом у Етнографском музеју, где је изложила радове од пустоване вуне. Tајне старог заната, старијег и од ткања, жели да пренесе и на друге. То чини више од 10 година, на радионицама у Етнографском музеју. У чаробан свет вуне уводи нас наша Вања Васић.

Уредници емисије

Тања Адамовић и Горан Маслар

Реализација

Ернестина Глигоријевић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара