ТВ лица...као сав нормалан свет: Гост Николета Новак

У месецу када се обележава Међународни дан дечје књиге гошћа је Николета Новак, ауторка више од 40 наслова за децу и тенејџере за које је добила велики број награда и признања. Али, њена примарна професија је др ветерине, а диплому је нострификовала на Кембриџу и постала члан Краљевског колеџа.

Један дан у животу Николете Новак почиње у амбуланти за кардиологију малих животиња где је говорила о жељи да се бави ветерином од малих ногу, о неким од најлепших прича из праксе које су биле инспирација за књиге, о удомљавању и спашавању животиња, као и томе да се њен животни оптимизам наслања на искуство у сусретима са многим добрим и пожртвованим људима.

Николета Новак
Николета Новак

Дан је настављен на хиподрому уз личну причу о тестаменту којим је од колегинице и пријатељице која се разболела, Николета наследила два коња, две мачке и пса да се стара о њима и она то чини већ годинама уз свесрдну помоћ пријатеља, али и њених ћерки.

Крај разговора снимљен је у смирају дугог дана у Николетиној кући на Звездари уз разговор о писмима читалаца која јој стижу из Вјетнама, Кине, Турске и многих других земаља у којима могу да се нађу преведене њене књиге, а после којих је схватила да су проблем деце и тинејџера универзални свуда, баш као што су љубав и брига о животињама свуда исти и зависе од тога колико смо научени да волимо и бринемо.

Аутор: Тања Петернек Алексић  

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара