Магазин Србија на вези

У емисији Магазин Србија на вези тражимо одговоре на питања на који начин повезати младе и образоване у земљи и расејању и како очувати српски језик и културно наслеђе. У Љубљани одржана серија предавања у време Васкршњег поста. Водимо вас и на представе српских уметника у Чикагу и Мелбурну.

Умрежавање младих и образованих људи у Србији и расејању, организовање такмичења и повезивање са привредом, изазов је факултета и алумни клубова. На који начин остварити ову сарадњу чућемо од проф. др Весне Дамњановић, руководиоца Центра за пословне студије случаја на Факултету организационих наука.

Очување српског језика у расејању, промовисање српске културе и књижености и словенског културног наслеђа задатак је свих нас у Србији и дијаспори. Гост емисије је проф.др Драгана Литричин Дунић.

Српска православна црквена општина у Љубљани и ове године организовала је циклус предавања током Васкршњег поста у Парохијском дому. Из Словеније извештава Милован Терзић.

У оквиру аустралијске турнеје, српска глумица Весна Станковић имала је запажене наступе и извела монодрамаме у више градова Петог континента. Посетићемо један од наступа у Мелбурну који је забележио Драган Гавриловић.

Необични музички састав „Крушевац гето“ гостовао је у неколико градове Америке. Извели су комедију „Краљица Снежана прва“ и побрали бројне симпатије српске дијаспоре. Из Чикага извештава Нина Стојковић.

Музички гости група Калем.

Уредници емисије Бобан Ковачевић и Мирјана Раичевић Тасић.
Редитељ Драгица Гачић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара