Maгазин Србија на вези

У емисији Магазин Србија на вези говоримо о великанима српске науке. У Капетан Мишином здању у Београду представљена је књига ”Пупинови патенти – његова филозофија”. Српска народна одбрана из Чикага обележила је стодесет година постојања. У години за нама бележимо јубилеј Галерије Матице српске и промоцију националне уметности у сарадњи са европским музејима. У Аустралији је завршен Српски филмски фестивал.

Бобан Ковачевић
Бобан Ковачевић

У Капетан Мишином здању у Београду представљена је књига инжењера Милана Божића ”Пупинови патенти – његова филозофија”. Аутор Милан Божић, председник фондације „Младен Селак“, овом књигом је желео да истакне величину и научни значај Михајла Пупина.

Галерија Матице српске протекле године обележила је 175 година постојања. Организовано је више промоција и изложби, а циљ је био да у сарадњи са великим европским музејима приреде заједничке изложбе и на тај начин у оквиру једне поставке представе дела наше националне и европске уметности. Гост емисије др Тијана Палковљевић Бугарски, управница Галерије Матице српске.

У оквиру обележавања стодесет година постојања Српске народне одбране из Чикага, одржано је песничко вече и изложба до сада непредстављаних слика. Извештава Нина Стојковић.

Црквени музеј у Сент Андреји постао је богатији за још једно вредно дело чувеног сликара Уроша Предића. Из фонда породице Стевана Вујића музеју је уступљено уље на платну, са представом Светог Георгија. Прилог Снежане Миливојевић.

У Аустралији је завршен Српски филмски фестивал који је одржан у свим већим градовима Петог континета. Из Мелбурна се јаваља Драган Гавриловић.

Музички гости група Легенде.

Бобан Ковачевић и Драгица Гачић
Бобан Ковачевић и Драгица Гачић

Уредници емисије Бобан Ковачевић и Мирјана Раичевић Тасић.
Редитељ Драгица Гачић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво